Souvisí nějak potřeba spánku se stravou?
Když lidé přejdou na stravu, která napomáhá zdraví, často uvádějí, že spí kratší dobu, že jejich spánek je vydatnější a že se jim zdá více snů.
Rubrika: Odpočinek
| Typ článku: Rady lékaře
Studie tato pozorování opravdu potvrzují: ukázaly totiž, že po přechodu na stravu s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem uhlohydrátů se u pokusných osob zvýšil při sledování na elektroencefalogramu výskyt tzv. REM spánku (který je charakterizován rychlými pohyby očí).
REM fáze spánku je spojována se zvýšenou tělesnou aktivitou a sněním. K přizpůsobení na nový styl spánku dochází v průběhu několika málo dnů.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3719
Datum: 10. 9. 2012