Špaldové kernoto (krupoto) s tykví
olej slunečnicový 1 pl, cibule větší 1 ks, kopr sušený 2 čl, tykev nastrouhaná 500 g, kečup (rajčatový protlak) 2–3 pl, solčanka 1 čl, špaldové kernoto (nebo menší ječné kroupy) 2 š (1 š = 1,4 dl), voda 5 š (u krup musíme množství vody přizpůsobit savosti obiloviny), sójové mléko 2 š, sůl 1/2 –1 čl, citronová šťáva 1–2 pl, olej 1 pl, dýňová semínka na posypání
|
Typ článku: Recepty
Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme kopr a nastrouhanou tykev. Po chvilce dušení přidáme kečup a würzl a po podušení přidáme špaldové kernoto a zalijeme vodou. Pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 30 minut. Potom přidáme sójové mléko a necháme projít varem asi 5 minut. Dochutíme a necháme pod pokličkou dojít asi 10 minut. Hotové jídlo při podávání přelijeme olejem a posypeme dýňovými semínky.
I když základem jídla je obilovina, jídlo je šťavnaté, s příjemnou chutí i vůní kopru. Můžeme ho podávat jako hlavní chod oběda nebo k večeři.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5630
Datum: 18. 4. 2010