Tempeh prospěšný k prevenci i léčbě
Tempeh, tradiční indonézské jídlo, se připravuje fermentací vařených sójových bobů Rhizopus oligosporus. Nízký výskyt rakoviny prsu u asijských žen se dává do souvislosti s vysokou konzumací sójových výrobků. V nedávné době se ukázalo, že tempeh snižuje hladinu celkového a LDL cholesterolu a zvyšuje hladinu HDL cholesterolu.
Rubrika: Cholesterol
| Typ článku: Studie
V dalších studiích se ukázalo, že tempeh vykazuje antimikrobiální aktivitu proti E. coli. Studie rovněž ukázaly, že tempeh má prospěšné účinky na trvání onemocnění, přibývání na váze a celkový stav indonézských dětí ve věku 6-24 měsíců, které trpěly průjmovým onemocněním.
Nutr Rev 1996; 54:94-98
Počet přečtení: 4462
Datum: 24. 2. 2010