Tofu smaženice bez vajec
250 g tofu, olej, 1 velká cibule, mletá červená paprika, kurkuma nebo šafrán, 3-5 lžic vody, mořská bylinková sůl, droždí tebi (francouzské lahůdkové droždí)
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
V hlubokém talíři vidličkou rozmačkáme tofu. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, trochu mleté červené papriky, kurkumu na zabarvení. Přidáme tofu, podlijeme vodou, dobře zamícháme, osolíme, ochutíme droždím tebi (příp. francouzským lahůdkovým droždím) a po 5-10 minutách dušení můžeme podávat.
Chceme-li připravit lečo, zeleninu potřebnou na jeho přípravu přidáme před zabarvením opražené cibulky červenou paprikou a kurkumou, dále postupujeme podle receptu.
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová
Počet přečtení: 5261
Datum: 27. 6. 2009