Tykvové placičky
olej 2 pl, velká cibule 1 ks, jemně nastrouhaná tykev 600 g, česnek 6 stroužků, kurkuma 2 čl, voda 4 š, bazalka 1 čl, solčanka 2 čl, shoyou – sójová omáčka 2 pl, jemné ovesné vločky 2 š, majoránka 1 čl, olej 2 pl, sůl na dochucení, sezam na posypání
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme tykev, česnek, kurkumu a po chvíli dušení zalijeme vodou. Ochutíme a dusíme asi 10 minut. Potom zamícháme jemné ovesné vločky a na mírném ohni vaříme asi 5–10 minut až do husté konzistence. Necháme 10 minut chladnout. Pak do směsi zamícháme majoránku, olej a dochutíme solí.
Dávkovačem na zmrzlinu vytváříme na vymaštěném plechu kopečky, které pak posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15–20 minut.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 2225
Datum: 20. 9. 2009