Studie
Výživové návyky a riziko různých nemocí
Vědecký výzkum se často zabývá účinkem nějaké konkrétní potraviny nebo živiny na zdraví a zdravotní vyhlídky člověka. Ve...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieVýživové návyky souvisejí s výskytem depresí
Vztah mezi stravou a depresemi zkoumalo již mnoho studií. Většina z nich se nicméně zabývala jednotlivými živinami, nikoliv...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: StudieVzrušení, mrazení - a stonání
Souboj mezi lunaparky o to, kdo bude mít nejrychlejší a nejstrmější horskou dráhu, může mít nezamýšlené zdravotní následky....Rubrika: Různé | Typ článku: StudieVztah mezi hladinou vitaminu D a rakovinou prsu
Podle studie Northern California Cancer Institute mohou nízké hladiny vitaminu D zvyšovat riziko rakoviny prsu. Ženy, které byly...Rubrika: Slunce | Typ článku: StudieVztah mezi televizí, filmy a výkonností studentů
Výsledky velké studie na 4 508 studentech ukázaly, že čím více se děti přes týden dívaly na televizi a čím volnější...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: StudieVztah spotřeby zeleniny, ovoce a obilovin k polypům tlustého střeva
Studie, která zahrnovala 976 obyvatel Jižní Kalifornie, zjistila, že častá konzumace ovoce, zeleniny a obilovin byla spojena se...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieVztahy mezi vitamínem C a dalšími živinami
Dr. King zjistil, že hojná množství vitamínu C ve střevech zřejmě povzbuzují střevní baktérie k vytváření dostatku vitamínů...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudieVztek, deprese a nemoci srdce u žen
Ženy, které chovají v srdci pocity vzteku či trpí depresemi, jsou náchylnější na rizikové faktory srdečního onemocnění - jako...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: StudieWarfarin a listová zelenina
Pokud užíváte warfarin, promluvte si se svým lékařem, než v jídelníčku zvýšíte přísun listové zeleniny.Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: StudieWHO doporučuje omezit příjem cukru
Zpráva WHO trvá na doporučení omezit konzumaci cukru na maximálně 10% denního příjmu kalorií. „WHO je přesvědčena, že...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie