Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Výživové návyky a riziko různých nemocí

Vědecký výzkum se často zabývá účinkem nějaké konkrétní potraviny nebo živiny na zdraví a zdravotní vyhlídky člověka. Ve...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Výživové návyky souvisejí s výskytem depresí

Vztah mezi stravou a depresemi zkoumalo již mnoho studií. Většina z nich se nicméně zabývala jednotlivými živinami, nikoliv...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Vzrušení, mrazení - a stonání

Souboj mezi lunaparky o to, kdo bude mít nejrychlejší a nejstrmější horskou dráhu, může mít nezamýšlené zdravotní následky....Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Vztah mezi hladinou vitaminu D a rakovinou prsu

Podle studie Northern California Cancer Institute mohou nízké hladiny vitaminu D zvyšovat riziko rakoviny prsu. Ženy, které byly...Rubrika: Slunce | Typ článku: Studie

Vztah mezi televizí, filmy a výkonností studentů

Výsledky velké studie na 4 508 studentech ukázaly, že čím více se děti přes týden dívaly na televizi a čím volnější...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Vztah spotřeby zeleniny, ovoce a obilovin k polypům tlustého střeva

Studie, která zahrnovala 976 obyvatel Jižní Kalifornie, zjistila, že častá konzumace ovoce, zeleniny a obilovin byla spojena se...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Vztahy mezi vitamínem C a dalšími živinami

Dr. King zjistil, že hojná množství vitamínu C ve střevech zřejmě povzbuzují střevní baktérie k vytváření dostatku vitamínů...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Vztek, deprese a nemoci srdce u žen

Ženy, které chovají v srdci pocity vzteku či trpí depresemi, jsou náchylnější na rizikové faktory srdečního onemocnění - jako...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Warfarin a listová zelenina

Pokud užíváte warfarin, promluvte si se svým lékařem, než v jídelníčku zvýšíte přísun listové zeleniny.Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

WHO doporučuje omezit příjem cukru

Zpráva WHO trvá na doporučení omezit konzumaci cukru na maximálně 10% denního příjmu kalorií. „WHO je přesvědčena, že...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie