Studie
Zpráva WHO doporučuje snížit množství soli v potravinách
Vědci z WHO (Světová zdravotnická organizace) odhadují, že veřejné edukační programy plus legislativa snižující množství...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieZpůsobuje analgetikum paracetamol astma?
Vědecký výzkum vypracovaný na skupině 13-14letých dětí z padesáti zemí zkoumal možnost, že užívání paracetamolu zvyšuje...Rubrika: Léky | Typ článku: StudieZpůsobuje čokoláda akné?
Dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná studie posuzovala efekt konzumace čokolády, resp. kakaového prášku u osob, o nichž se...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: StudieZpůsobují připálené toasty rakovinu?
Když se škrobnaté potraviny tepelně upravují až do temně hnědé barvy, dochází ke tvorbě akrylamidu.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieZrní redukuje riziko cukrovky
Podle výsledků nové studie přináší konzumace celých zrn (a výrobků z nich) – jako je rýže natural, pšenice, oves, ječmen či...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieZrychlete svůj ochablý metabolismus
Zdá se, že někteří lidé se již narodili s rychlým metabolismem – který pálí kalorie jako na běžícím pásu. Pokud se vám...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: StudieZtráta rodiče a duševní onemocnění
Děti, které brzy v životě ztratí jednoho rodiče, ať už v důsledku jeho úmrtí nebo stálého odloučení, mají mnohem vyšší...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: StudieZubní kaz a obezita
Výzkum Univerzity v Buffalo z června 2010 ukázal, že malé děti, které mají zubní kaz, konzumují mnoho rizikových potravin –...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: StudieZvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví
Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně....Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieZvýšení hustoty kostní hmoty u dívek
Podávání kalcium fosfátu mladým dívkám (ve věku osmi let) se ukázalo být efektivním opatřením z hlediska hustoty kostní hmoty....Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie