Vdolečky z přírodního tofu
200 g jemně nastrouhaného tofu, 250 g celozrnné mouky, 1 pl sójové mouky, 1-2 pl namočeného lněného semínka, 50 g rostlinného oleje, půlku droždí, vlažnou vodu na zadělání těsta
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Droždí necháme nakynout v troše teplé vody s trochou mouky. Nakynuté přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom z něho vytvarujeme vdolečky a v troubě pečeme do růžova.
Vdolečky plníme náplní z tofu
1 přírodního tofu, 6 pl sójového mléka, 1 čl vanilky nebo pár kapiček rumového aromatu, 3 pl meruňkového džemu, 70 g mletých vlašských ořechů
Tofu krátce povaříme, pomixujeme s ostatními surovinami (bez ořechů). Nakonec obsah vybereme do misky a smícháme s ořechy.
Marta Dvořáčková, Červený Kostelec
Počet přečtení: 2930
Datum: 14. 3. 2009