Zdravé chutná lépe
Nové výzkumy ukazují, že jsme schopni přesvědčit svůj mozek, že zdravá jídla chutnají lépe – nebo aspoň stejně tak dobře, jako nezdravá.
Vyšetření mozku magnetickou rezonancí ukázalo, že u lidí, kteří se účastnili programu na hubnutí, došlo po šesti měsících trvání studie ke změnám v oblastech mozku odpovědných za učení, odměňování a prožívání příjemných pocitů. Vědci zaznamenali u účastníků vzrůst preferencí zdravých, nízkokalorických jídel.
„Nerodíme se s tím, že milujeme hranolky a odmítáme celozrnné těstoviny,“ uvedla jedna z autorek studie vypracované na Tufts University. I mozek je možné přeškolit z nezdravých na zdravé pokrmy. Jde o jednu z perspektivních cest při řešení problému nadváhy a obezity.
S použitím podkladů z webových stránek Ambulance klinické výživy.
Počet přečtení: 4033
Datum: 14. 11. 2016