Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zvyk je železná košile – to platí i o jídle

Celá naše společnost (mj. prakticky všechny supermarkety, prodejní automaty i restaurace) je nastavena na podávání a konzumaci potravin s vysokým obsahem kalorií (tučná, sladká a slaná jídla). Tento systém je atraktivní pro zaneprázdněné lidi, kteří nemají čas ani chuť vařit si sami.
Rubrika: Mýty a omyly
|
Typ článku: Poradna výživy

Mnozí z nás vyrůstají bez toho, že by se naučili vařit - a jejich kariéra je odvádí z domova. Podstatný díl práce, který dříve spočíval na hospodyni, je dnes v rukou potravinářského průmyslu.

Zvykli jsme si na chutě tučných, sladkých a slaných pokrmů. Tuk a sůl jsou dvě nejškodlivější složky naší stravy. A právě ony v naší stravě dominují.

Jídelníček, který napomáhá zdraví a vyléčení, se těmto látkám vyhýbá - chutě takto připravovaných jídel jsou proto zprvu neobvyklé. Počáteční reakcí na něco, co neznáme, bývá často nechuť. Jakmile si však na tato nová jídla a nové chuti zvykneme, snadno si je oblíbíme.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3974
Datum: 11. 2. 2011