Alergie jsou na vzestupu
Výskyt alergií se v průmyslovém světě v posledních padesáti letech zvyšuje.
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Pár zajímavostí o alergiích. Každý pátý člověk je dnes alergický na pyly, roztoče, plísně nebo srst domácích mazlíčků. Pracující ve zdravotnictví mají desetinásobné riziko alergie na latex – v důsledku toho, že s ním často přicházejí do styku. Malé děti, které pravidelně konzumují pokrmy obsahující arašídy, mají o 80 procent nižší riziko alergie na arašídy oproti dětem, které nikdy nic s arašídy nedostávaly.
Osmi potravinami, které stojí v pozadí 90 % všech alergických reakcí, jsou: mléko, vejce, ryby, mořští korýši (krabi, humři, garnáti, atd.), ořechy (mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy atd.), arašídy, pšenice, sójové boby.
Počet přečtení: 1210
Datum: 30. 8. 2019