Arašídové máslo
Přiměřené množství oloupaných arašídů rozmixujeme na polosypkou hmotu, která se lepí na okraje nádobky. Stěrkou ji setřeme ze stěn do středu nádobky a pokračujeme v mixování.
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Tento proces zopakujeme několikrát. Poté se na spodku nádobky vytvoří hustá stejnorodá hmota suché chuti.
Vzniklé arašídové máslo můžeme uskladnit a v případě potřeby používat na přípravu arašídového mléka, jako pomazánku na pečivo (v kombinaci s medem nebo ovocem), na ochucení kaší, krémů, výrobu nugety atd. Před uskladněním ho také můžeme vyšlehat s medem. (Pokud použijeme nesolené arašídy, mírně je před mixováním přisolíme.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4475
Datum: 26. 1. 2009