Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Arašídové máslo

Přiměřené množství oloupaných arašídů rozmixujeme na polosypkou hmotu, která se lepí na okraje nádobky. Stěrkou ji setřeme ze stěn do středu nádobky a pokračujeme v mixování.

Tento proces zopakujeme několikrát. Poté se na spodku nádobky vytvoří hustá stejnorodá hmota suché chuti.

Vzniklé arašídové máslo můžeme uskladnit a v případě potřeby používat na přípravu arašídového mléka, jako pomazánku na pečivo (v kombinaci s medem nebo ovocem), na ochucení kaší, krémů, výrobu nugety atd. Před uskladněním ho také můžeme vyšlehat s medem. (Pokud použijeme nesolené arašídy, mírně je před mixováním přisolíme.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 4464
Datum: 26. 1. 2009