Asijské rizoto s mořskou řasou
400 g tříbarevné rýže, 50 g mořské řasy wakame, 1ks větší mrkve, 1 ks žluté papriky, 1 ks červené cibule, 1 čl koření 5 vůní (asijská směs), 4 pl sójové omáčky Tamari, jarní cibulka
Propláchnutou rýži zalijeme 2 a ½ násobným množství vody, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 35 minut. Nakonec odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Řasu namočíme na 15 minut, vaříme 15 minut od doby varu.
Na pánev s rozehřátým olejem vložíme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme na menší kostky nakrájenou mrkev, papriku, koření a opět krátce osmažíme. Zalijeme omáčkou a krátce podusíme. Na pánev přisypeme uvařenou rýži, nakrájenou řasu a vše důkladně promícháme.
Můžeme ihned servírovat posypané nakrájenou jarní cibulkou. Rizoto můžeme obohatit brokolicí a sezamovými semínky.
http://www.countrylife.cz/ryze-tribarevna-natural-500-g-bio-country-life
http://www.countrylife.cz/morske-rasy-wakame-100-g-muso
http://www.countrylife.cz/tamari-sojova-omacka-200-ml-bio-country-life
Dobrou chuť přeje Petr Klíma, viz: http://greenwayfood.blogspot.cz/