Bramborová klobása
1 š jemně nastrouhaných brambor (uvařených ve slupce), 1 pl celozrnné pšeničné mouky, 2 pl hladké mouky, 1 čl jemně mleté solčanky, 1 vrchovatá pl najemno nastrouhaného uzeného tofu, 1 čl cibulového prášku, 1/2 čl soli, 1 čl majoránky, 1 čl mleté papriky, 2-3 pl oleje, 3-4 stroužky nadrobno nakrájeného česneku
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny důkladně promícháme, těsto vyválíme do tvaru válečku o průměru 3,5-4 cm. Další úpravu může každý přizpůsobit svým možnostem. Pokud nemáme umělá střívka, můžeme jako obal použít jemnou přilnavou potravinovou fólii.
Na okraj fólie položíme váleček, okraje fólie složíme směrem dovnitř (k válečku) a zatočíme tak, aby se fólie obtočila alespoň dvakrát dokola. Širokou lepicí páskou, kterou zalepíme oba okraje i střed, zabezpečíme, aby se fólie během varu nerozvinula. Vložíme do vroucí vody a vaříme 15 minut. Vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3510
Datum: 25. 1. 2009