Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Bramborový knedlík plněný špenátem a tofu

Špenátová náplň: 2 ks cibule, 2 pol. lžíce oleje, 400 g špenátového protlaku mraženého, 1 kostka bílého tofu, 1 čaj. lžička solčanky, sůl (na dochucení), 4 stroužky česneku, 2 pol. lžíce lahůdkového droždí, 4 pol. lžíce sójové smetany
|
Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, přidáme špenátový protlak a po rozmražení dusíme asi 3 minuty. Přidáme najemno nastrouhané tofu, necháme probublat, ochutíme, zjemníme smetanou a necháme vychladnout.

Bramborové těsto: 500 g brambor, 1 šálek polohrubé mouky, ½ šálku celozrnné mouky, 2 pol. lžíce lnu mletého, 1 čaj. lžička soli, mouka (na podsypání těsta), 1 kostka uzeného tofu, sójová omáčka shoyu (na ochucení)

Brambory ve slupce uvaříme doměkka, najemno nastrouháme, přidáme mouku, mletý len a sůl a vypracujeme stejnoměrné těsto.

Těsto rozdělíme na tři části, každou z nich na pomoučněném válu rozválíme na obdélníkový plát o tloušťce asi 3 mm, po vrchu rozetřeme špenát (ne až do kraje) a podél bližšího okraje uložíme nakrájené hranoly ochuceného uzeného tofu. Těsto pak opatrně zarolujeme směrem od sebe. Překlad těsta necháme vespod „rolády“.

Těsto na krajích spojíme a připravené knedlíky pomalu vaříme v osolené vodě s přídavkem oleje asi 16-18 minut. Po vyndání a mírném zchladnutí krájíme na plátky, které přelijeme podušenou cibulkou a případně zbylým špenátem.

Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.

Počet přečtení: 3047
Datum: 13. 5. 2016