Bramborová pizza
100 g CZ pšeničné mouky , 250 g uvařených a po vychladnutí nastrouhaných brambor, 2 pl olivového oleje, špetka soli
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Z mouky, soli a oleje prsty rozemneme směs připomínající strouhanku a pak zlehka zapracujeme brambory. Těsto dáme vychladit.
Vrchní vrstva: 1 pl olivového oleje + 1 velká cibule na kolečka + 1 paprika (nejlépe červená) na kolečka + 2 prolisované stroužky česneku a 100 g hříbků nebo žampiónů na plátky opékáme na pánvi a pak okořeníme oregánem.
Z těsta na pečícím papíře vytlačíme kruh 25 cm, potřeme 1 pl rajského protlaku (necháme nepotřený okraj) a navrstvíme připravenou směs. Kdo jí sýr ozdobí do hvězdice 6 tenkými úzkými plátky netučného tvrdého sýra. Pečeme 25-30 minut. Jíme teplé i studené.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 5334
Datum: 12. 6. 2010