Bramborové celozrnné halušky se zelím
1/2 š nakrájené cibule, 3 pl oleje, 7 š na menší proužky nakrájeného zelí, 1 1/2 čl soli, 4 š jemně rozmixovaných brambor, 3/4 čl soli, 2 š žitné (nebo pšeničné) jemně umleté celozrnné mouky
|
Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájené zelí, osolíme a dusíme doměkka (občas mícháme). Rozmixované brambory smícháme s moukou a osolíme. Těsto promačkáváme skrz haluškový cedník do vařící vody. Občas zamícháme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Potom halušky scedíme, propláchneme vodou, necháme odkapat a smícháme s podušeným zelím.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5926
Datum: 25. 1. 2009