Bramborové knedlíky
3 š ve slupce uvařených a najemno nastrouhaných uvařených brambor, 3 1/2 pl polohrubé mouky, 3 1/2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1 čl soli
Rubrika: Přílohy z brambor
| Typ článku: Recepty
Suroviny rukama promícháme a vypracujeme těsto. Rozdělíme na tři části, z každé z nich vyválíme váleček (knedlík) o průměru asi 6 cm, necháme chvíli odstát a dáme vařit do mírně osolené vařící vody. Knedlíky za chvilku opatrně odlepíme ode dna hrnce a pomalu vaříme (10-12 minut).
Opatrně je vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Potom nakrájíme na plátky a podáváme. Knedlíky můžeme polít cibulkou osmaženou na oleji.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5292
Datum: 25. 1. 2009