Bramborové knedlíky s banánovou náplní a polevou
2 š jemně nastrouhaných, ve slupce uvařených brambor, 2 pl celozrnné pšeničné mouky, 2 1/2 pl polohrubé mouky, 1 pl cukru, 1/3 čl soli, 1-1 1/2 banánu
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Suroviny (kromě banánu) smícháme a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2-3 části, na pomoučněném vále je rozválíme na tenké obdélníkové placky (okraje zarovnáme) a celou plochu poklademe tenkými plátky banánů. Srolujeme je (směrem od sebe), okraje spojíme a opatrně vyválíme. Srolované knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 5-8 minut. Krátce po vložení do vody opatrně odlepíme ode dna nádoby pomocí lopatky. Po uvaření vyndáme z vody a necháme chvíli chladnout.
2 pl rostlinného tuku, 1 banán, 1 1/2 pl medu
Suroviny rozmixujeme dohladka. Při podávání tímto nálevem nakrájené a uvařené knedlíky polijeme. Posypeme osmaženou strouhankou nebo umletými oříšky.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2381
Datum: 25. 1. 2009