Bramborovo-pórková pečená
2 hrnky brambor, na plátky, 1 pórek, na plátky; na omáčku: 1 hrnek sójového mléka, 1/3 hrnku kešú natural, 1/3 hrnku lahůdkového droždí, 2 lžíce rostlinného margarínu, 2 lžíce tahini, 1 lžička hořčice, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička tymiánu, špetka mleté papriky a černého pepře
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Předehřejeme troubu na 180 °C. Uvaříme nakrájené brambory do poloměkka, aby se nerozpadaly. Na poslední 2-3 minuty přidáme na kolečka nakrájený pórek. Mezitím v mixéru smícháme všechny přísady na omáčku a rozšleháme do krémova.
Smícháme brambory s pórkem a omáčkou. Dáme do zapékací misky a pečeme 20 minut.
Kombinace, která nezavání neobyčejností, protože klíčový element, ten pojící, nenajdete v nadpisu. Krémová, hutná a chuťově spletitá omáčka přetvoří tuto klasiku v chod hodný grandióznějšího názvu.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 3330
Datum: 12. 7. 2013