Pečené rosé bramboráky
Na 6-8 menších bramboráků: 2 brambory, 2 menší červené řepy, 1 hrnek strouhanky, ¾ hrnku sójového mléka, 1 lžíce majoránky, ½ lžíce estragonu, hrstka petržele, nasekané, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, lisovaného
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Dresink: 1 balení tofunézy nebo sojanézy, 2 nakládané okurky, nastrouhané nahrubo, 1 lžička třtinového cukru
Předehřejeme troubu na 220 oC a na plech rozložíme papír na pečení. V míse smícháme strouhanku a mléko. Nakrájíme nahrubo červenou řepu a brambory a vymačkáme nadbytečnou šťávu. Vmícháme majoránku, estragon, petržel a strouhanku a dochutíme solí a pepřem. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme kuličky. Stlačíme je na placky a pečeme 20-25 minut do křupava.
Když vás nudí klasika nebo štve mastnota.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 4746
Datum: 28. 11. 2014