Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Brynzové halušky s tofu

brambory 4 ks, voda na umixování brambor asi 0,5 dl, sůl 1 čl, mouka celozrnná 1 š

mouka hladká 3 š (přesné množství podle konzistence) Brambory umixujeme na jemné pyré (nebo nastrouháme). Osolíme je a zamícháme mouku (těsto má mít konzistenci jako na noky). Přes cedník s velkými dírami (na halušky nebo noky) protlačíme těsto do dostatečného množství vařící osolené vody a za pomalého varu vaříme asi 8 minut. Propláchneme čistou vodou a necháme okapat.

Brynzová poleva na halušky: základní brynza (z tofu) celá dávka, sójové mléko 1,5 š, citron menší šťáva 1/2 ks, droždí lahůdkové asi 1 pl, sůl podle potřeby

Asi 3/4 polevy opatrně a jemně smícháme s haluškami a servírujeme na talíře.

tofu uzené 1/4 ks, olej 1 pl

Tofu nakrájíme na malé kostičky, osmahneme na oleji a na talíři jím halušky posypeme.

Brynzové halušky z tofu jsou obdobou klasických slovenských brynzových halušek. Příznivci tohoto národního jídla ocení podobnost zdravé varianty s tradiční.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4177
Datum: 4. 10. 2010