Žitné halušky se zelím a tempehem
1 uzený tempeh, 4 cibule, 100 ml slunečnicového oleje, 600 g kysaného zelí, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžíce Würzlu, 1 lžíce třtinového cukru
|
Typ článku: Recepty
Těsto: 650 g žitné celozrnné jemně mleté mouky, 200 g Hrašky na zahušťování, 1 l vody, 1 lžička soli
Ve větší míse rozmechte metličkou Hrašku, sůl a vodu. Přisypáveje žitnou mouku a vytvořte hustší těsto. Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte 5-7 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
Na oleji osmahněte cibuli do zlatova, přidejte nakrájený tempeh a kmín, krátce zasmažte. Třetinu směsi si dejte stranou na ozdobu pokrmu na talíři.
Kysané zelí nakrájejte, zalijte 500 ml vody, přidejte Würzl a cukr, krátce povařte. Přidejte halušky, tempeh a promíchejte.
Autoři receptů z kuchyně Country Life v Praze vám přejí dobrou chuť!
Počet přečtení: 3351
Datum: 6. 3. 2015