Častá konzumace ovoce zlepšuje plodnost žen
Ženy, které denně snědly méně než tři kusy ovoce, byly porovnávány se ženami, které si denně dopřávaly více než tří kusů ovoce. Vědci zjistili, že ženy z druhé skupiny měly podstatně nižší riziko neplodnosti.
Rubrika: Zdraví ženy
| Typ článku: Studie
Tato retrospektivní australská studie současně ukázala, že ty ženy, které nekonzumovaly vůbec žádné potraviny typu fast-food, měly o 41 % nižší riziko neplodnosti. Je zajímavé, že se nezdálo, že by konzumace zelené listové zeleniny v tomto ohledu hrála nějakou roli.
Ženy, které touží po početí, by proto měly zapomenout na fast-food a zařadit do své stravy nejméně tři porce ovoce denně – raději více. (Jedna porce = jedno středně velké jablko.)
Ze stránek Positive Choices
Počet přečtení: 1027
Datum: 31. 12. 2019