Časté jedení přispívá ke tvorbě žaludečních vředů
Časté jedení vyvolává vytváření většího množství trávicích žaludečních šťáv. To nemusí být tak špatné, pokud člověk má odpovídající sliznici, která pokrývá vystýlku žaludku.
Rubrika: Hubnutí a obezita
| Typ článku: Poradna výživy
Jsou-li však buňky sliznice vyčerpány a přestanou dobře fungovat, kyselina obsažená v žaludeční šťávě dokáže vypálit díru v žaludeční vystýlce doslova během několika málo hodin. Výsledkem je žaludeční vřed.
Žaludeční šťávy potřebujeme, ale ne ve velkém množství, s výjimkou toho, když je v žaludku jídlo, které mají zpracovat. V takovém případě pomáhá při neutralizaci kyseliny jídlo.
Prof. Dr. John Scharffenberg, emeritní profesor výživy, Loma Linda University
Počet přečtení: 2911
Datum: 25. 2. 2009