Celozrnné vafle – nekynuté
Pokud máme doma vaflovač, můžeme si kdykoli během chvilky připravit adekvátní náhradu chleba.
Rubrika: Chléb, pečivo, placky
| Typ článku: Recepty
1 1/4 š celozrnné mouky, 2 š polohrubé mouky, 1 1/2 š ovesných vloček, 2 pl oleje, 2 š vody (po odležení těsta a zhoustnutí můžeme přidat 1/4 š), 2 čl majoránky, 2 čl drceného kmín, 2 čl solčanky, 2 čl lněného semínka, 1 – 1 1/2 čl soli
Všechny suroviny smícháme a necháme chvíli stát. Potom pečeme na vaflovači, dokud není těsto hotové (5-8 minut). Na vafle si můžeme natřít jakoukoliv pomazánku nebo je pokapat olejem a konzumovat hlavně se šťavnatou zeleninou, např. s rajčaty, paprikou nebo okurkou.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5454
Datum: 26. 1. 2009