Chutě již v děloze
Výsledky nové studie naznačují, že s výchovou příštího gurmána nemůžeme začít příliš brzy. Ve studii prezentované na setkání Americké psychiatrické společnosti v Miami pily skupiny těhotných žen během těhotenství a kojení vodu nebo mrkvovou šťávu.
Jedna skupina dostávala denně 300 ml mrkvové šťávy, a to čtyři dny v týdnu po dobu tří týdnů v posledních třech měsících těhotenství a opět v prvních dvou měsících kojení. Druhá skupina pila během těhotenství vodu a během kojení mrkvovou šťávu a třetí skupina pila vodu během těhotenství i během kojení.
Děti, které přišly do styku s mrkvovou šťávou již v maminčině bříšku a poté i při kojení (prostřednictvím mateřského mléka), vykazovaly později znatelně větší zálibu (i větší spotřebu) v obilovinách ochucených mrkví.
Počet přečtení: 3327
Datum: 15. 4. 2004