Chutné vařené/pečené brambory
brambory ve slupce 1 kg, cibule 2 ks větší, majoránka 1/2 pl, česnek (prolisovaný) 6–8 stroužků, olej 3 pl, sůl 1–1 čl
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka (po uvaření by měly být na řezu ne úplně dovařené, spíš lepivé). Oloupeme je a po zchladnutí nastrouháme na struhadle na slzičky.
Ochutíme a všechny suroviny jemně (podbíráním prsty) promícháme. Potom hmotu bereme mezi špičky prstů a klademe na vymaštěný plech ve velikosti menších mělčích karbanátků. V případě potřeby upravíme na plechu tvar. Pečeme je asi 20 minut ve vyhřáté troubě. Podáváme jako samostatnou chuťovku (pokrm) nebo jako součást oběda, případně přílohu.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 7635
Datum: 6. 5. 2010