Cibulová polévka
4 šálky vody nebo zeleninového bujónu, 3 cibule nakrájené na kolečka nebo na kostičky, 1/4 šálku vody, 2 pl sójové omáčky tamari (není nutné), 1/2 čl hořčičného semínka, špetka tymiánu, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku)
Orestujte cibuli ve čtvrt šálku vody. Po patnácti minutách bude měkká a křehká. Přidejte 4 šálky vody (zeleninového bujónu) a přiveďte do varu. Snižte teplotu na mírný plamen, přidejte tamari a vařte pod pokličkou na mírném plameni nejméně 30 minut. Čím déle se tato polévka vaří, tím výraznější chuť má.
Množství jednotlivých ingrediencí můžete zdvojnásobit a zbytek polévky zmrazit pro pozdější použití.
Počet přečtení: 4934
Datum: 18. 1. 2009