Cibulové houstičky
20 ks, 400 g CZ pšeničné mouky, 150 g CZ žitné mouky , 1 l soli, 42 g droždí, 1 l medu, 3 pl olivového oleje, 2 velké cibule nakrájené na kostičky, asi 350 ml vody, CZ žitná mouka na obalení
Rubrika: Chléb, pečivo, placky
| Typ článku: Recepty
Smícháme mouky, do důlku rozdrobíme droždí + med + trošku vody na těstíčko a pod utěrkou necháme vzejít. Mezitím osmažíme na oleji cibuli. Pak do mouky se vzešlým kváskem přidáme sůl a zbytek mouky, vypracujeme těsto, které necháme 20 minut kynout. Pak vpracujeme vychladlou cibuli.
Rozdělíme na 20 dílků a tvoříme polodlouhé bochánky nebo houstičky. Každý bochánek nebo pramen na houstičku důkladně obalíme v žitné mouce. Klademe na vymazaný plech nebo pečící papír a pod utěrkou necháme 10 minut kynout. Upečeme dozlatova.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 4061
Datum: 28. 4. 2010