Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čirá zeleninová polévka

brambory 5 větších ks, mrkev 3 větší ks, celer 1 střední velikosti, cibule 2 ks, olej 1 pl, voda 2 litry, bobkový list 1 ks
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na tenká půlkolečka, celer na nudličky a cibuli (1/2 dávky) nadrobno. Zalijeme studenou vodou, přidáme olej a bobkový list a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni, aby se vývar nezakalil. Vaříme, až jsou brambory dostatečně měkké (tak, aby se nerozvařily a nezkalily vývar).

kurkuma na špičku čajové lžičky, sůl 2 čl, česnek 8 stroužků

Ke konci varu přidáme kurkumu, sůl, 1/2 dávky nakrájené cibule a prolisovaný česnek. Necháme projít varem asi 1 minutu a odstavíme. Můžeme případně dochutit. Při podávání ozdobíme petrželovou natí.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4871
Datum: 2. 7. 2010