Cizrnové pyré
3 šálky uvařené cizrny, 1 pl citronové šťávy, 1/4 čl bazalky, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 1 čl sušené cibule v prášku, 1/2 čl mletého římského kmínu, 1 pl sušené petržele
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Rozmačkejte uvařenou cizrnu a smíchejte dohromady všechny ingredience. (Můžete použít mixér.) Chcete-li dosáhnout krémovité konzistence, přilejte do směsi trochu vody nebo vývaru zbylého z vaření cizrny.
Hotové pyré nechte jednu hodinu stát za pokojové teploty, aby se chutě „uležely“. Můžete je použít jako pomazánku, jako náplň arabského „pita“ chleba anebo si do pyré můžete namáčet chipsy atp.
Počet přečtení: 6768
Datum: 18. 1. 2009