Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Cizrnový vývar se zeleninou

1 š předem namočené cizrny, 12 š vody, 5 středně velkých mrkví, 1 středně velká kedlubna, 2 petržele, 1/2 zelené papriky, trochu kapusty, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 pl oleje, 4 čl solčanky, 1 čl soli, petrželová nať
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Cizrnu vaříme ve vodě do poloměkka, potom přidáme všechny ostatní suroviny a vaříme, až bude úplně měkká. Podle potřeby dolijeme vodu, případně dochutíme a převaříme. Polévku scedíme a do vývaru vložíme na kostky nakrájenou zeleninu a uvařenou cizrnu. Polévku podáváme horkou, posypanou čerstvou nasekanou petrželovou natí.

Můžeme připravit i zeleninový vývar s těstovinami, cizrnový vývar s cizrnovými haluškami (cizrnu umeleme a upravíme na způsob játrových knedlíčků - s opraženým droždím, petrželovu natí, moukou, pomletou cibulí, česnekem. Ochucené knedlíčky vkládáme do osolené vařící vody s přidáním trošky oleje, uvaříme, propláchneme a scedíme, vkládáme do polévky až při servírování).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3489
Datum: 25. 1. 2009