Čočková pomazánka s rajčaty
2 pol. lžíce olivového oleje, 1 lisovaný stroužek česneku, 1 pol. lžíce celozrnné špaldové mouky, 1/3 hrnku sójové smetany, 1 konzerva propláchnuté čočky, 1 čaj. lžička sušené majoránky, mořská sůl, 4 masitá rajčata, nakrájená na kolečka
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Olej rozehřejeme v hluboké pánvi a na mírném příkonu tepla na něm opékáme mouku a česnek bez toho, aby zhnědly. Přidáme sójovou smetanu a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Vznikne hustá kaše, do které přidáme čočku, majoránku. Za stálého míchání vaříme 3 minuty. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody.
Podáváme teplé nebo studené s kolečky rajčat a celozrnným chlebem.
Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo Nakladatelství Slovart.
Počet přečtení: 3549
Datum: 15. 11. 2013