Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čočková pomazánka s rýží a uzeným tofu

rýže natural uvařená 1/2 š (zde 1 š = 2 dl) , čočka hnědá uvařená 1,5 š, dušená cibule 2 pl, tofu uzené 1/3 kostky, solčanka 1–1,5 čl, olej slunečnicový (nebo jiný) 4 pl, shoyou – sójová omáčka 1 čl, česnek 3 stroužky, bazalka špetka, majoránka špetka

Všechny suroviny umixujeme v mixéru na hladko. Podle vlastního uvážení můžeme přidat více oleje, vody či pochutin. Natíráme na celozrnný chléb a zdobíme zeleninou, případně strouhaným uzeným tofu.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3704
Datum: 5. 5. 2009