Pohanková pomazánka s francouzským droždím
pohanka lámanka uvařená 1 vrch. š (zde 1 š = 2 dl), dušená cibule 2 pl, sušené francouzské droždí 3–4 pl (nebo osmažené čerstvé droždí), solčanka 1 čl, olej olivový (nebo jiný) 3 pl, shoyou – sójová omáčka 1 čl, česnek 3 stroužky, voda (málo nebo vůbec) podle konzistence
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny umixujeme v mixéru na hladko. Podle vlastního uvážení můžeme přidat více oleje, vody či pochutin. Natíráme na celozrnný chléb a zdobíme plátkem cibule. Nakonec posypeme francouzským sušeným droždím.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3254
Datum: 3. 5. 2009