Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čočkovo-rýžová pizza s kari

V tomto receptu se objevuje běžná kombinace kari, čočky a rýže v neobvyklé podobě korpusu pizzy.

Korpus: 1 ½ šálku vařené rýže natural, 1 ½ šálku mleté čočky, ¼ šálku kokosového oleje, 2 lžičky kari koření (viz výše), 1 lžička bazalky, mořská sůl podle chuti

Obloha: 1 rajče nakrájené na plátky, ½ cibule nakrájené na kostičky, 1 šálek nasekaného celeru, 1 šálek nasekané červené papriky, ½ šálku nastrouhané mrkve, ½ šálku nasekaných zelených cibulek, 1 lžička sušené oregana, (nebo 1 lžíce čerstvého), 1 lžička sušeného tymiánu (nebo 1 lžíce čerstvého)

Předehřejte troubu na 150 OC. V robotu nebo mixéru zpracujte všechny přísady na korpus, dokud se ze směsi nevytvoří souvislá hmota. Lehce vymažte plech kokosovým olejem. Rozprostřete směs na plech do tloušťky asi půl centimetru (můžete mít korpus i silnější nebo tenčí).

Na korpus rozetřete kořeněnou omáčku Marinara se sušenými rajčaty nebo pesto ze sladké papriky a konopných semínek; na ni rozložte oblohu.

Pečte 45 minut. (Přesná doba se bude lišit podle obsahu tekutin v zelenině a podle toho, jak chcete mít pizzu křupavou.)

Z knihy Brendana Braziera Vegan v kondici, vydala Mladá fronta, a. s.

Počet přečtení: 1313
Datum: 20. 8. 2019