Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Další...

Když dvě a dvě nejsou čtyři

Byl jsem ještě docela malý špunt, když mě rodiče vzali na výlet: Turnov, Jablonec, Liberec, Nový Bor. Náš rod pochází z...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Řízení v ospalosti

Všichni víme, že je nebezpečné napít se a poté řídit automobil. Věděli jste ale také, že stejné platí o řízení při...Rubrika: Různé | Typ článku: Rady lékaře

Často se setkáváme s tvrzením, že třeba do salátů je třeba přidat trochu oleje, aby se mohly využít vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E, K). Jak to je?

Rostlinné potraviny mají obecně nízký obsah tuku. (Výjimkou jsou rostlinné oleje, ořechy, semena, avokádo, olivy, kokosový ořech...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Je třeba se obávat nedostatku bílkovin na čistě rostlinné stravě?

Nepochopení problematiky vápníku a bílkovin, a to jak ze strany laiků, tak ze strany odborníků ve výživě, vedlo k tomu, že se v...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Nový postoj k životu

Bylo prokázáno, že existuje jasné spojení mezi pozitivním myšlením a řadou prospěšných účinků projevujících se v životě...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Články

Svoboda volby

Jeden člověk se cítil neustále zavalený životními problémy. Šel si postěžovat slavnému duchovnímu mistrovi, který bydlel v...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Články

Konzumování nadměrných množství bílkovin může vážně poškodit naše zdraví

Přebytek bílkovin se rozkládá v játrech a vylučuje ledvinami v podobě močoviny. Močovina působí diuretickým účinkem, což má...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Říkáte, že rostlinná strava obsahuje dostatek bílkovin. A co děti s nafouklými bříšky v Africe či Asii?

Často se kolem nás objevují fotky, které zobrazují děti trpící „nedostatkem bílkovin" v oblastech Asie a Afriky postižených...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Obsahují živočišné potraviny bílkoviny, které jsou kvalitnější než bílkoviny nalézající se v rostlinách?

V roce 1952 ukončil William Rose dlouhou sérii pokusů, ve kterých se snažil určit potřebu jednotlivých aminokyselin u člověka.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Paradox zvaný gluten

Největším nebezpečím, které dnešní šlechtěná pšenice v sobě skrývá, je gluten. Gluten je velmi lepkavá, tuhá, průhledná a...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články