Často se setkáváme s tvrzením, že třeba do salátů je třeba přidat trochu oleje, aby se mohly využít vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E, K). Jak to je?
Rostlinné potraviny mají obecně nízký obsah tuku. (Výjimkou jsou rostlinné oleje, ořechy, semena, avokádo, olivy, kokosový ořech, pšeničné klíčky, sójové boby a většina výrobků připravovaných z těchto potravin s vysokým obsahem tuku.)
Rubrika: Mýty a omyly
| Typ článku: Poradna výživy
Ještě nikdo však nezjistil nedostatek těchto vitamínů v těle člověka v důsledku nízkotučné stravy založené na konzumaci škrobovin (komplexních sacharidů).
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 2987
Datum: 2. 12. 2011