Diabetikům se u nás často doporučuje hlídat si množství sacharidů a cukru ve stravě. Souvisí cukrovka s tukem?
Konzumace stravy s vysokým obsahem tuku přispívá k rozvoji cukrovky 2. typu a možná i hypoglykémie. Vysoká hladina tuků v krevním řečišti po jídle brání působení inzulinu a umožňuje hladině krevního cukru stoupnout na příliš vysokou hodnotu.
Rubrika: Cukrovka
| Typ článku: Rady lékaře
75-90 procent pacientů s cukrovkou užívajících inzulin či léky se jich může zbavit během několika týdnů, pokud přejdou na nízkotučnou stravu s vysokým obsahem sacharidů a hojností vlákniny. Nízkotučná strava snižuje riziko komplikací u diabetika - předčasné aterosklerózy, infarktu, selhání ledvin a slepoty.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 5066
Datum: 12. 12. 2011