Dip z grilovaného lilku
2 lilky, 2 lžíce tahini, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z ½ citronu, 1 lžíce petržele, nasekané, špetka soli, špetka mletého kmínu
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Předehřejeme troubu na 200 stupňů C a na plech rozprostřeme papír na pečení. Lilky propícháme vidličkou a dáme péct na 30-40 minut.
Rozpůlíme je podélně a vydloubeme lžící dužinu. V míse smícháme dužinu a zbylé přísady a všechno ručním mixérem rozšleháme. Okuste s pita chlebem, zeleninou, nebo jen tak.
Lilek nemusí být mdlý a tenhle dip s kořeny na Středním východě vám to dokáže.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 1407
Datum: 3. 10. 2018