Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Dip z grilovaného lilku

2 lilky, 2 lžíce tahini, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z ½ citronu, 1 lžíce petržele, nasekané, špetka soli, špetka mletého kmínu

Předehřejeme troubu na 200  stupňů C a na plech rozprostřeme papír na pečení. Lilky propícháme vidličkou a dáme péct na 30-40 minut.

Rozpůlíme je podélně a vydloubeme lžící dužinu. V míse smícháme dužinu a zbylé přísady a všechno ručním mixérem rozšleháme. Okuste s pita chlebem, zeleninou, nebo jen tak.

Lilek nemusí být mdlý a tenhle dip s kořeny na Středním východě vám to dokáže.

Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství Plot.

Počet přečtení: 1407
Datum: 3. 10. 2018