Dušená cibule se slunečnicí
olivový olej, cibule 600 g, slunečnicová semínka 100 g (9–10 pl), droždí lahůdkové 5 pl, sůl 1 čl, citron 1 ks
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na olej vložíme nakrájenou cibuli, přidáme slunečnici a chvíli dusíme. Pak přidáme droždí, osolíme a dusíme ještě asi 5 minut (občas promícháme). Nakonec zakápneme citronem, zamícháme a odstavíme. Takto upravenou cibuli můžeme klást na bramborovou kaši nebo na dobře uvařenou a ochucenou obilovinu (rýži, pšenici). Je vhodná také na chléb.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3374
Datum: 6. 9. 2009