Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Dušená kapusta s tofu

cibule velká 1 ks, olej 1 pl, kapusta 400 g, kmín celý 1 čl, paprika mletá 1 čl, voda 10 š, solčanka 1 čl, sůl podle chuti, mouka polohrubá 3–4 pl, česnek 4 stroužky, majoránka 1 čl
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a kmín a po několikaminutovém dušení zasypeme paprikou a zalijeme vodou. Kapustu ochutíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Pak zahustíme moukou, kterou postupně zašleháme do jídla, a necháme vařit asi 5 minut. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou, odstavíme.

tofu bílé 1 kostka, tofu uzené 1/4 kostky, shoyou – sójová omáčka na ochucení, solčanka, olej, česnek utřený na ochucení

Tofu nakrájíme na menší kostky, ochutíme shoyou, würzlem, česnekem, pokapeme olejem a po smíchání zapečeme v troubě asi 10 minut. Do podušené kapusty zlehka zamícháme takto upravené tofu a podáváme s chlebem nebo bramborami.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5980
Datum: 10. 10. 2010