Dušená kapusta s tofu
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a kmín a po několikaminutovém dušení zasypeme paprikou a zalijeme vodou. Kapustu ochutíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Pak zahustíme moukou, kterou postupně zašleháme do jídla, a necháme vařit asi 5 minut. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou, odstavíme.
tofu bílé 1 kostka, tofu uzené 1/4 kostky, shoyou – sójová omáčka na ochucení, solčanka, olej, česnek utřený na ochucení
Tofu nakrájíme na menší kostky, ochutíme shoyou, würzlem, česnekem, pokapeme olejem a po smíchání zapečeme v troubě asi 10 minut. Do podušené kapusty zlehka zamícháme takto upravené tofu a podáváme s chlebem nebo bramborami.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.