Dvoubarevný pohankový dezert
voda (napůl se sójovým mlékem) 8 š, rozinky 1/2 š, vanilkový cukr 1,5 ks, sůl 1/3–čl, pohanka lámanka 3 š, kokos 10 pl, přírodní cukr 5 pl, rostlinné máslo 2 pl, meruňkový džem, karobový prášek 3 pl
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Vodu se sójovým mlékem uvedeme do varu, přidáme rozinky a pohanku, ochutíme a vaříme pomalu na hustou kaši. Zamícháme kokos a máslo, osladíme.
Do vymazané formy vlijeme polovinu takto připravené husté kaše, po chvilce povrch potřeme džemem a na něj vylijeme druhou polovinu kaše předem smíchané s karobem. Necháme vychladit a dezert z formy vyklopíme. Můžeme ho krájet a dávkovat nebo nabírat lžící. Dezert můžeme na talíři přelít mixovaným ovocem, případně zdobit ovocem (banán, maliny, jahody…) a posypat oříšky.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5567
Datum: 14. 3. 2010