Fazole na mexický způsob
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a podusíme. Po chvilce přidáme na menší měsíčky nakrájená rajčata a všechno spolu dusíme do poloměkka (ne na lečo). Přidáme ochucovadla, zasypeme moukou a zamícháme. Zalijeme studenou vodou a znovu rozmícháme. Necháme projít varem.
Přidáme předem na měkko uvařenou fazoli (vaří se s bobkovým listem a trochou soli), kukuřici a skořici a vše necháme projít varem, případně dochutíme. Odstavené jídlo přelijeme olejem.
Hotové jídlo můžeme podávat s rýží, pohankou nebo jáhlami. Je omáčkovité konzistence, s chutí typickou po použité zelenině. Místo skořice je možné použít čili, chceme-li toto jídlo pikantní.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.