Máslové fazole
250 g předem namočených obrovských bílých fazolí scedíme, zalijeme čerstvou vodou a prudce vaříme 10 minut, pak přikryjeme poklicí a vaříme ještě 45-50 minut podle potřeby.
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na velké pánvi na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody smažíme 175 g hub nakrájených na plátky a 2 velké pórky nakrájené na kolečka. Zaprášíme 1 pl CZ mouky, 1 l sladké papriky a 1/4 l chilli koření. 2-3 minuty dusíme, pak přidáme fazole, 300 ml vývaru, 2 l tymiánu, 2 l šalvěje a 150minut povaříme. 1 pl francouzského droždí rozpustíme ve 2 pl horké vody a přidáme ke směsi. Rozestřeme ji do ohnivzdorné mísy, zaprášíme CZ moukou a grilujeme.
Podáváme horké s podušenou mrkví a opékanými brambory. Na slabě vymazaný plech rozložíme kolečka syrových brambor a upečeme.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 10884
Datum: 31. 10. 2009