Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazolová polévka podle dr. Hymana

1 pol. lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, nakrájené najemno, 1 malá cibule, nakrájená najemno, 1 pol. lžíce římského kmínu, 2 konzervy černých fazolí (2 x 420 g), 2 šálky vody anebo zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 1 ½ pol. lžíce sójové omáčky, 1 pol. lžíce citrónové šťávy, čerstvý nasekaný koriandr (na ozdobu)
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Na středním plameni rozehřejeme na pánvi olivový olej. Přidáme česnek a cibuli a orestujeme do sklovita. Přidáme římský kmín a ještě několik minut restujeme. Přidáme fazole z konzervy (včetně nálevu) a též vodu (anebo vývar) a bobkový list. Přivedeme do varu, snížíme teplotu a necháme na mírném plameni vřít 10-15 minut. Přidáme sójovou omáčku a citrónovou šťávu a ještě minutu povaříme.

Z knihy Ricka Warrena, Daniela Amena a Marka Hymana Program Daniel: Zdravší život za 40 dní. Vydalo nakladatelství Porta libri.

Počet přečtení: 3734
Datum: 2. 9. 2016