Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazolová polévka se zeleninou

1 šálek fazole červená ledvina, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 nakrájená cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 2 cukety, 100 g zelených fazolek, 2 pórky, 100 g kadeřavé kapusty, 1/3 šálku dlouhozrnné rýže natural anebo 1/2 šálku nalámaných ce­lozrnných pšeničných špaget, 2–3 rajčata, nakrájená na dílky, 1/4 šálku nakrájené petrželové nati, 1/4 čl celerového semínka, 1/4 čl majoránky, 1 čl bazalky, 1 čl dobromyslu (oregana)
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Fazole vložte do hrnce spolu se 2 litry vody. Uveďte do varu, odstavte a nechte jednu hodinu stát. Pak přidejte nakrájenou cibuli, česnek a na mírném plameni vařte dalších 1 1/2 hodiny.Neoškrábané brambory pokrájejte na velké kousky. Nakrájejte mrkev na kolečka tloušťky 1 cm a cuketu na kolečka tloušťky 2 cm a společně s kořením je přidejte do hrnce s polévkou. Vařte na mírném plameni ještě jednu hodinu. Nakrájejte kapustu na tenké proužky a přidejte ji do polévky spolu s rýží nebo špagetami. Vařte na mírném plameni dalších 20 minut. Je-li polévka příliš hustá, můžete přilít trochu vody. Na posledních 10 minut vaření přidejte nakrájená rajčata.
Užitečné rady: Z fazole červená ledvina se dá připravit vydatná polévka, můžeme však použít i jakýkoliv jiný druh fazolí. Polévky se dají bez problémů zmrazit, doporučujeme proto uvařit velký hrnec v době, kdy máte čas, a polovinu zmrazit na den, kdy čas naopak mít nebudete. Místo kapusty můžete použít i čerstvý, nakrájený špenát. Budete-li zaměňovat jednotlivé druhy zeleniny a fazolí, tato polévka se vám nikdy nepřejí. Podávejte ji jako samostatné jídlo.

 

Počet přečtení: 6921
Datum: 7. 12. 2008