Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazolová polévka z východu

1 š fazolí (namočíme na 8 hodin a propláchneme), 10 š vody, 1/2 š na kolečka nakrájené mrkve, 1/2 š nakrájené petržele, 1/3 š nakrájeného celeru, 1/3 š nakrájené kedlubny, 2 čl solčanky, 1 1/2 čl soli, 1 š brambor nakrájených na malé kostičky, 2 pl oleje, 1/2 š nakrájené cibule, 3-4 stroužky česneku, 1/2 čl mleté papriky, 3 pl polohrubé mouky, 3/4 š vody, 1/2 čl nasekané petrželové natě, 2 pl na malé kostky pokrájeného uzeného tofu (nemusí být), 2 š uvařených malých celozrnných flíčků
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Namočené a propláchnuté fazole zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a po 10 minutách též nakrájené brambory, solčanku a sůl. Vaříme téměř doměkka. Na oleji podusíme cibuli, ke konci přidáme česnek a papriku. Odstavíme a zamícháme do polévky.

Ve vodě rozmícháme mouku a polévku zahustíme. Občas zamícháme, vaříme asi 5 minut a podle potřeby dochutíme solí a posypeme nasekanou petrželovou natí. Můžeme nakonec také posypat na oleji opraženým uzeným tofu a smíchat s uvařenými flíčky.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3833
Datum: 25. 1. 2009