Fazolový chlebíček
175 g červených fazolí předem namočíme a uvaříme je s řasou kombu do měkka. Scedíme, ale vývar uschováme. Fazole rozmačkáme. Na polévkové lžíci olivového oleje se lžící vody osmažíme 1 nadrobno nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku.
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Vmícháme je do rozmačkaných fazolí spolu s 125 g nakrájených burských oříšků, 125 g CZ strouhanky, 2 lžícemi sójové omáčky, 2 lžícemi rajčatového protlaku, 2 lžičkami bazalky a 2 lžičkami majoránky. Nakonec opatrně zamícháme 2 velká nakrájená rajčata. Hustotu upravíme přidáním fazolového vývaru.
Do olejem vymazané chlebíčkové formy natlačíme směs a pečeme asi 40 minut v troubě. Po několikaminutovém odstátí chlebíček vyklopíme. Podáváme horký i studený.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 3236
Datum: 13. 11. 2009